+31 6 25491703 - contact@royblokzijl.nl

Over

Roy Blokzijl

Journalist en web developer

Roy Blokzijl is freelance journalist en website developer. Op dit moment volgt hij de studie tot journalist op Hogeschool Windesheim in Zwolle. Daarnaast is hij actief in de web development. Eerst was dat puur hobbymatig, maar de laatste jaren ontwikkelt Roy websites voor midden- en kleinbedrijf.

Een tijdlijn

Door de jaren heen

2017

In 2017 is Roy na vier jaar mavo en twee jaar havo klaar met de middelbare school. Hij begint aan de studie Journalistiek in Zwolle.

explore

2018

Roy is al volop bezig met het maken van websites. Ook doet hij veel ervaring op met het maken van audiovisuele producties.

border_style

2019

Voor zijn opleiding loopt Roy een half jaar stage bij de NOS. Daarnaast maakt hij samen met een vriend websites voor bedrijven.

format_shapes

2020

Roy start officiëel zijn eigen bedrijf. Hiermee zet hij de eerste stappen tot een zelfstandige onderneming.

rate_review

En verder..

In de toekomst wil Roy zijn opleiding afmaken en daarnaast actief zijn op de freelancersmarkt.

important_devices

Een tijdlijn

adobe-creative-cloud

Creative Cloud

Roy heeft ervaring met verschillende programma’s van de Adobe Creative Cloud. Zo heeft hij veel ervaring in het gebruik van Audition, Première en Photoshop. Deze programma’s zijn van essentiele waarde voor een kwalitatieve website of voor een audio/videoproductie. 
92%
WordPress_blue_logo.svg

WordPress

WordPress is een Content Managment System (CMS). Via zo’n systeem kun je eenvoudig een website of blog maken en aanpassen. Roy heeft veel ervaring met deze systemen. Hij kan niet alleen de inhoud aanpassen, maar heeft ook veel kennis over het maken van thema’s en plugins.
85%
unnamed

HTML/CSS/PHP

Het begrijpen van HTML, CSS en PHP is essentieel als je websites wilt ontwikkelen. Roy is in zijn jongere jaren al begonnen met het uitproberen van deze codeertalen. Door de jaren heen heeft Roy zich dus ontwikkeld als een kei in HTML, PHP en CSS. Dat biedt nu uitkomst voor zijn klanten.
89%
signs

Tekst

Door de opleiding die Roy heeft gevolgd, journalistiek, weet Roy veel over schrijven. Of je nou moet schrijven voor het internet of een tekst wilt hebben in een flyer/nieuwsbrief. Elke vorm van tekst heeft een andere structuur. De opgedane kennis kan hij dus gebruiken voor veel vormen.
77%

Heeft gewerkt

voor

Spring naar toolbar